Onbegrepen bedrag in de ouderenzorg neemt toe

In de ouderenzorg neemt het aantal mensen met onbegrepen gedrag toe. Dat komt onder meer door aangescherpte indicatiesteling, waardoor ouderen “te laat” in een verpleeghuis komen. Dit stelt Laurent de Vries, bestuursvoorzitter van Viattence. “De druk op de verpleeghuizen neemt toe. Dit is een landelijke trend,” aldus De Vries in het maartnummer van Skipr magazine. (more…)

Voorjaarsgroep 2018 Train-de-Trainer opleiding Onbegrepen Gedrag van start

Op vrijdag 2 februari jl. is de voorjaarsgroep van de opleiding Onbegrepen Gedrag / leergang ABC-trainer van start gegaan in Arnhem. Deelnemers van o.a. zorginstellingen Azora, Zorggroep Elde, St. Zorgcombinatie Marga Klompé en SZR  worden opgeleid tot trainer van de ABC-methodiek om verpleegkundigen in hun instelling op te leiden goed om te gaan met onbegrepen gedrag bij bijvoorbeeld dementie en NAH.

(more…)

Data opleiding Train-de-Trainer Onbegrepen Gedrag 2018 bekend!

De Train-de-Trainer opleiding over Onbegrepen Gedrag is een praktische opleiding en geeft je goud in handen om collega’s op de werkvloer te ondersteunen. In 6 dagen leert u het vak en nadat u trainingen in uw eigen organisatie hebt gegeven, bent u een ‘echte’ ABC-trainer. (more…)

Programma Landelijke Trainersdag en viering 1e lustrum

vrijdag 13 oktober 2017 – in de Lichttoren in Eindhoven

De Landelijke Trainersdag is dit jaar extra feestelijk vorm gegeven. ABC ’99 viert haar 1e lustrum. Onze trainers -ouderenzorg psychologen- komen op deze dag samen voor hun jaarlijkse bijscholing en leidinggevenden en  opleidingscoördinatoren van zorginstellingen zijn dit jaar ook uitgenodigd. Samen gaan zij o.a. in gesprek over De Toekomst van de Zorg.

oudere in haar nopjes (more…)

Najaarsgroep aan de slag met de ABC-methode en onbegrepen gedrag

Maandag 18 september 2017 is de najaarsgroep van de leergang ABC-trainer van start gegaan in Eindhoven. Negen deelnemers van o.a. zorginstellingen Careyn, Sutfene, Groenhuijsen, SZR en Valkenhof worden opgeleid tot trainer van de ABC-methodiek om meer aandacht te hebben voor onbegrepen gedrag bij dementie.

impressie abc opleiding (more…)

ABC99 tot 2021 CRKBO geregistreerde organisatie

CRKBO

Zojuist hebben we de bevestiging gekregen dat we de CRKBO-audit met goed gevolg hebben afgerond!

Dit betekent dat we de komende 4 jaar weer onze scholingsactiviteiten vrijgesteld van BTW mogen aanbieden.

 

ABC en E-learning

ABC’99 kiest voor blended learning i.p.v. e-learning.
De methodiek kan niet met een puur digitale cursus geleerd worden, maar een digitale omgeving (zoals al blijkt uit de ervaringen met dergelijke aanpakken) heeft een enorme meerwaarde.
ABC99 heeft gekozen voor een omgeving in het platform LearningStone.  In de ABC-trainersopleiding werken we al met dit platform en voor de reguliere abc-trainingen is de omgeving in concept klaar en kan getest gaan worden. ABC-trainers en organisaties kunnen met deze online omgeving ABC-trainingen ‘blended’ aanbieden en op maat van de eigen organisatie maken.

Een bijkomend groot voordeel is dat je niet meer met klappers hoeft te werken en dat de omgeving flexibel genoeg is om je eigen stempel te drukken door eigen opdrachten/werkvormen en materialen toe te voegen. Maar aan de andere kant heb je al een leeromgeving die vol staat met allerlei ABC-materiaal en opdrachten waar je gebruik van kunt maken.

Voor meer informatie, neem contact met ons op.