Programma Landelijke Trainersdag 12 oktober 2018

Herken je de situatie dat je zorgmedewerkers traint of zou willen trainen, die zo weggelopen zijn van een drukke afdeling en daar ‘midden in’ probleemgedrag zitten en dat jij ze daarover gaat trainen? Wat denk je dan? En hoe pak je dat aan? Hoe zorg je ervoor dat ze zich focussen op de training en ook ervaren dat deze training over hun ervaringen, vragen en problemen gaat?

dementie (meer…)

Zo gaat Envida om met onbegrepen gedrag

Bij Envida wordt gewerkt met de ABC-methode. Onbegrepen gedrag wordt daar in kaart gebracht met de ABC-methode om onbegrepen gedrag beter te kunnen begrijpen en behandelingen zoals fixatie en sedatie te kunnen minimaliseren.

onbegrepen gedrag bij Envida

 

(meer…)

Onbegrepen bedrag in de ouderenzorg neemt toe

In de ouderenzorg neemt het aantal mensen met onbegrepen gedrag toe. Dat komt onder meer door aangescherpte indicatiesteling, waardoor ouderen “te laat” in een verpleeghuis komen. Dit stelt Laurent de Vries, bestuursvoorzitter van Viattence. “De druk op de verpleeghuizen neemt toe. Dit is een landelijke trend,” aldus De Vries in het maartnummer van Skipr magazine. (meer…)

Data opleiding Train-de-Trainer Onbegrepen Gedrag 2018 bekend!

De Train-de-Trainer opleiding over Onbegrepen Gedrag is een praktische opleiding en geeft je goud in handen om collega’s op de werkvloer te ondersteunen. In 6 dagen leert u het vak en nadat u trainingen in uw eigen organisatie hebt gegeven, bent u een ‘echte’ ABC-trainer. (meer…)

Voorjaarsgroep 2018 Train-de-Trainer opleiding Onbegrepen Gedrag van start

Op vrijdag 2 februari jl. is de voorjaarsgroep van de opleiding Onbegrepen Gedrag / leergang ABC-trainer van start gegaan in Arnhem. Deelnemers van o.a. zorginstellingen Azora, Zorggroep Elde, St. Zorgcombinatie Marga Klompé en SZR  worden opgeleid tot trainer van de ABC-methodiek om verpleegkundigen in hun instelling op te leiden goed om te gaan met onbegrepen gedrag bij bijvoorbeeld dementie en NAH.

(meer…)