Succesvolle introductie nieuwe trainingsdidactiek op trainersdag ABC ’99

Dit jaar is de landelijke trainersdag, waarop alle ABC gecertificeerde trainers samenkomen, gehouden op 12 oktober jl. De dag was er vooral eentje waar alle deelnemers aan de slag zijn gegaan met de nieuwe trainingsdidactiek volgens de methode van Karin de Galan.

Tijdens de trainingsdag hebben enkele ABC-trainers hun collega’s laten ervaren wat trainen met de nieuwe didactiek van Karin de Galan inhoudt. Het komt erop neer dat je begint met de praktijk. Je reikt als trainer je deelnemer concrete handvatten aan en laat hem/haar hiermee aan de slag gaan. Daardoor worden deelnemers leergierig en hebben zin het geleerde in praktijk te brengen. Het boeken van succes smaakt naar meer en je deelnemer zal graag met de ABC-methodiek blijven werken. Zo train jij als ouderenpsycholoog de zorgmedewerkers heel ontspannen en geniet je van de manier waarop zij elkaar feedback geven.

De vele positieve reacties gaf het team dat de didactiek van de ABC-training nu in de nieuwe vorm giet, nog meer energie om de trainingen -die in 2019 starten- op de nieuwe leest geschoeid te hebben.

abc methode

Aan de slag op de trainersdag

 

Dit najaar vindt de eerste pilot training al plaats en vanaf 2019 starten we ook met de bijscholing van de ABC-trainers die al gecertificeerd zijn in het trainen met deze nieuwe didactiek.

De nadruk in de nieuwe trainingen ligt op dynamisch, interactief en vooral praktijkgericht aan de slag met de ABC-methodiek om methodisch om te gaan met onbegrepen gedrag binnen de zorginstelling.

Is deze training iets voor jou of je zorginstelling? Op deze pagina staat alle informatie bij elkaar.

Volgend jaar starten er weer twee trainingen. De data vind je hier.